Βενιζέλος : «Ο λαός και η κυβέρνηση δεν αντέχουν άλλα μέτρα»

Βενιζέλος : «Ο λαός και η κυβέρνηση δεν αντέχουν άλλα μέτρα»

Τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς δεν τα αντέχει η κοινωνία, η οικονομία και η κυβέρνηση και πως, αν υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους, πρέπει να αντιμετωπιστούν από αναπτυξιακού τύπου παρεμβάσεις, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας, στην Ιπποκράτους.

Κατά τις ίδιες πηγές από το ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, οι εκπρόσωποι της τρόικας εκτίμησαν ότι η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και πως έχει διαμορφωθεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε για την αναγκαιότητα να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προσπάθειες καταπολέμησης γραφειοκρατίας, αλλά και με τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ τόνισε πως η Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργητικό ρόλο, κυρίως όσον αφορά την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος και στο πρόγραμμα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το οποίο αφορά στην δημιουργία περίπου 700.000 νέων θέσεων εργασίας και προβλέπει τη σύμπραξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτό έκανε εντύπωση στους εκπροσώπους της τρόικας και τους φάνηκε «λογικό» και υλοποιήσιμο.

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η «αίσθηση» ότι είναι η πρώτη φορά που η τρόικα συζητά ουσιαστικά για θέματα ανάπτυξης, διότι βλέπει μια καλύτερη εικόνα της Ελλάδας.

Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τον κ. Βενιζέλο να υποστηρίζει ότι είναι προς όφελος των τραπεζών να διευκολυνθούν αυτά, καθώς και ότι χρειάζεται ρευστότητα.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι χρειάζεται μια νέου τύπου μελέτη για να δούμε πώς μπορεί να ανοίξει η αγορά των ακινήτων, καθώς επίσης και η οικοδομική δραστηριότητα.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην κατεύθυνση της αξιολόγησης και της κινητικότητας. Οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να είπαν ότι αναμένουν κάποιες πληροφορίες, που δεν τις έχουν ακόμα, σχετικά με την αξιολόγηση όσον αφορά σε φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την τρόικα για τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Κινήματος και, παραπέμποντας σε αυτές, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παράγοντας σταθερότητας, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και προωθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.