Κεφάλαια του Κατάρ θα πάρουν ελληνικές επιχειρήσεις

Κεφάλαια του Κατάρ θα πάρουν ελληνικές επιχειρήσεις

To Kατάρ θα τοποθετήσει 1 δισ. ευρώ στο fund που θα επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες, χωρίς να απαιτεί την ελληνική συμμετοχή.

Στη συμφωνία καταλήγουν, μετά από διαπραγματεύσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holdings, Ahmad Al Sayed, με την ελληνική πλευρά και μετά από εκτεταμένη προεργασία στην οποία προέβη ο υφ. Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Άμεση ωφέλεια θα έχουν ελληνικές επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από καινοτομία και νέα τεχνολογία και, όπως αναφέρει ο Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ που συμμετείχε στο αρχικό ταξίδι του Κατάρ, στο όλο project αυτό θα αποφέρει σημαντικά κίνητρα προσέλκυσης και άλλων κεφαλαίων από το διεθνές περιβάλλον.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχία προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα και μια ένδειξη εμπιστοσύνης που αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται με έργα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.