ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν πολυαρέσει στη Fitch η συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Δεν πολυαρέσει στη Fitch η συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank θα ωφελήσει τον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί, ενέχει ωστόσο και βραχυπρόθεσμους κινδύνους, όπως σημειώνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, Fitch.

O ξένος οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας θεωρεί ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν αποτελεσματικότερο όμιλο με βελτιωμένη διάρθρωση που θα αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση.

«Ο νέος όμιλος θα ωφεληθεί από την ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητάς της, ιδιαιτέρως στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου η Εθνική και η Eurobank είναι παρούσες από καιρό», αναφέρει ο Fitch σε ανακοίνωσή της.

Ο Fitch προειδοποίησε, ωστόσο, ότι το μέγεθος των δύο τραπεζών δημιουργεί επικαλύψεις σε προσωπικό και δομές, αυξάνοντας τους κινδύνους για την υλοποίηση της συγχώνευσης.

«Οι πιέσεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση των δύο τραπεζών θα συνεχιστούν… Θα είναι δύσκολο να υπάρξουν σύντομα έσοδα από συνέργειες.

«Τα επιτόκια καταθέσεων δεν είναι πιθανό να υποχωρήσουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα και μέχρι οι τράπεζες να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλες μορφές χρηματοδότησης όπως η διατραπεζική», αναφέρεται ακόμη.

Ο Fitch που αξιολογεί της ελληνικές τράπεζες με διαβάθμιση «CCC», εκτιμά ότι ο νέος όμιλος δεν θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια πέραν των 16 δισ. ευρώ περίπου που προβλέπονται ήδη για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.