ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

2,79% “βουτιά” στο Χρηματιστήριο Αθηνών

2,79% “βουτιά” στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Άρχισε η αγορά να αποτιμά τόσο τις δυσκολίες με τις τράπεζες όσο και την γενικότερη δυστοκία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και Τροϊκας.

Σε δεύτερη ανάγνωση, τα ισχυρά  τραπεζικά χαρτοφυλάκια προετοιμάζονται για τις αυξήσεις κεφαλαίου, έτσι ξεκίνησαν ήδη τις πωλήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια.    

Η συμφωνία της ρύθμισης για τα στεγαστικά δάνεια είναι μείζονος σημασίας διότι οι τράπεζες χρειάζονται να εισπράττουν αφού ανακεφαλαιοποιηθούν -κι αυτό θα πραγματοποιηθεί αν δοθεί η δυνατότητα για μια συμφωνία η οποία δεν θα επιβαρύνει την κοινωνία ή όλους όσοι μπορούν και πληρώνουν ακόμη τα δάνεια τους.

Πτώση λόγω Ftse

Αρχικά η αγορά  πιέστηκε με αφορμή την έξοδο μετοχών από  τους δείκτες, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι στο τέλος εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε χαρτιά που δείχνουν πως οι ξένοι κρατούν επιφυλάξεις για την ελληνική οικονομία.

Για παράδειγμα, η μετοχή του ΟΠΑΠ έχασε 4,89% και ο ΟΤΕ 4,05%.

Bουτιά πάνω από 7% και για την μετοχή της ΔΕΗ.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 936,57 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,79%. Με βουτιά 10% έκλεισε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου και πάνω από 7% η μετοχή της Alpha Βank. Με κέρδη 1,67% έκλεισε η μετοχή της Alpha Bank.  Στα 67,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.