Ο Σαμαράς λέει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας

Ο Σαμαράς λέει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας», επανέλαβε με έμφαση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες σηκώνουμε το βάρτος της ανόρθωσης της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «βγήκαμε απ’ την εντατική, δεν βγήκαμε τελείως από το νοσοκομείο». Περιγράφοντας τα επόμενα βήματά του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «πρέπει να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί, ανακούφιση στα χαμηλότερα στρώματα».

«Θέλω να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχίτερα, για να βρουν οι άνεργοι δουλειά, να έχουν οι νέοι προοπτική στη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, χωρίς να κατονομάσει τα δύο κόμματα.

Πατριωτισμός και δημοκρατία πάνε μαζί, είπε ο κ. Σαμαράς και επέκρινε όσους επικαλούνται τη δημοκρατία και περιφρονούν τον πατριωτισμό (φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και εκείνους που επικαλούνται τον πατριωτισμό και περιφρονούν τη δημοκρατία (περιγράφοντας τη ρητορική και τη δράση της Χρυσής Αυγής). «Και οι μεν και οι δε βλάπτουν το ίδιο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει άποψη που να μην την έχουν πει.  

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα κερδίσει την μάχη και θα βγεί από την κρίση.

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους, θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά», ανέφερε ο κ Σαμαράς. Κάνοντας έναν απολογισμό είπε ότι οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγεί από την ευρωζώνη. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό»,  δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.