Κυβέρνηση : Αισιοδοξία για το θεμα των αποχωρήσεων στο Δημόσιο με την Τρόικα

Κυβέρνηση : Αισιοδοξία για το θεμα των αποχωρήσεων στο Δημόσιο με την Τρόικα

Αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί λύση με το αγκάθι των αποχωρήσεων στο Δημόσιο παρά τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επικρατεί στην κυβέρνηση.

Το θέμα είναι ο κ. Μανιτάκης να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο παραδέχονται στην κυβέρνηση, καθώς τα μηνύματα που εκπέμπονται από την τρόικα είναι βαριά. «Δεν ήταν η Αθήνα έτοιμη για τη διαπραγμάτευση» είπε κορυφαίο στέλεχος της τρόικας.

Πάντως, στην κυβέρνηση πιστεύουν πως «οι εκπρόσωποι της Τρόικας δείχνουν για πρώτη φορά διατεθειμένοι να συμβάλλουν στο να βρεθεί λύση στο θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο και δεν θα πιέσουν τόσο πολύ για να υλοποιηθεί η δέσμευση που έχουμε αναλάβει για τους 25 χιλιάδες υπαλλήλους σε δύο δόσεις» εκτιμά ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Εξάλλου, είναι πλέον σαφές πως η τρόικα επιθυμεί απολύσεις στο δημόσιο κυρίως για συμβολικούς αλλά και επικοινωνιακούς λόγους.

Στην κυβέρνηση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τεθούν και άλλοι υπάλληλοι πέραν των 7.000 που θεωρούνται επίορκοι υπό το καθεστώς της κινητικότητας και παράλληλα να προχωρήσουν σε έναν ανάλογο αριθμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Το στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι οι επενδύσεις και ο ίδιος θεωρεί πως το κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Αν το επόμενο διάστημα δρομολογηθούν δύο με τρεις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και έλθουν στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις, τότε θα αρχίσουν να μπαίνουν οι βάσεις για ανάπτυξη της οικονομίας.

«Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την προσέλκυση επενδύσεων, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τον τουρισμό θα πάρουμε μια ανάσα» εκτιμούν στην κυβέρνηση.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά το επόμενο διάστημα είναι να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην καταπολέμηση της ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει θορυβήσει και την ίδια την Τρόικα και είναι χαρακτηριστικό πως τα κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν με έκπληξη το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούσαν επίμονα από την κυβέρνηση να τους προτείνει μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας καθώς το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Παράλληλα, με τις πρωτοβουλίες για βελτίωση του κλίματος και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με επισκέψεις σε Μόσχα, Κίνα και Ουάσινγκτον, ο Αντώνης Σαμαράς θα πυκνώσει και τις επαφές του με τους βουλευτές της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.