ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική εκτίναξη πάνω από 3%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική εκτίναξη πάνω από 3%

Ανοδική εκτίναξη πάνω από τις 600 μονάδες στην Οδό Αθηνών καθώς τα κέρδη φθάνουν το 3,4% και στις τράπεζες πάνω από 6%.

Για δεύτερη ημέρα η ελληνική αγορά ακολουθεί το ράλυ της Wall street και των ευρωπαϊκών αγορών, με φόντο την σταθεροποίηση της εξάπλωσης του ιού, αλλά και των νέων μέτρων ενίσχυσης που θα λάβει το Eurogroup.

Oι αγορές συνεχίζουν τα ράλυ που παραπέμπουν σε ράλυ μια καθοδικής αγοράς ( bear market ) στην οποία η ύφεση είναιi κοντά – καθώς οι οικονομίες παραμένουν κλειστές σ όλη την Ευρώπη.

Η ελληνική αγορά έχει πραγματοποιήσει μια άνοδο 27% από τα πρόσφατα χαμηλά των 477 μονάδων – μια ανάλογη άνοδο που έχουμε δει και στην αμερικανική αγορά.

Oι επιλογές του Eurogroup δίχως ευρω- ομόλογα

Σήμερα Tο Eurogroup θα συζητήσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση και η Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση αναμένει δυο κύριες επιλογές : Να υιοθετηθεί μια εύκολη πρόσβαση στα κεφάλαια του ESM, και δεύτερον η EIB να χορηγεί δάνεια. Σε ανάλυση της, η Goldman αναφέρει επίσης, ότι υπάρχουν δυο ακόμα επιλογές, με την δημιουργία ενός σχήματος για την ανεργία, αλλά κι ενός fund για τις επενδύσεις και τις υποδομές. Σ ότι αφορά την κοινή έκδοση, η Goldman Sachs εκτιμά, ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup θα είναι μια μερική “αμοιβαιοποίηση” των ομολόγων – με τις εγγυήσεις να παρέχονται από την κάθε χώρα ξεχωριστά.

Κέρδη 3,4%

Πριν απο λίγιο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 607,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,4% με τζίρο πάνω από 7 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ράλι 5,83% για την μετοχή της Eurobank στα 0,38 ευρώ. Ράλυ 6% για την Αlpha bank στα 0,7092 ευρώ. Ράλυ 6% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζα στα 1,196 ευρώ. Κέρδη 6,7% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,326 ευρώ. Κέρδη 3,82% για τον Οπαπ στα 7,06 ευρώ. Κέρδη 2,34% ο Οτε στα 12,23 ευρώ. Κέρδη 4,29% για τον Μυτιληναίο στα 6,57 ευρώ. Με άνοδο 2,73% η Γεκ – Τέρνα στα 5,65 ευρώ. Ράλυ 5% για την Motor Oil στα 13,31 ευρώ. Κέρδη 5,24% ο Σαράντης στα 8,03 ευρώ. Με ράλυ 6,8% η Ελλάκτωρ στα 0,609 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.