ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σήμερα η καταβολή των αυξημένων επικουρικών συντάξεων

Σήμερα η καταβολή των αυξημένων επικουρικών συντάξεων

Περισσότεροι από 236.270 συνταξιούχοι, σήμερα Τρίτη, θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές.

​Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

«Από αύριο 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα έχουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ το μήνα περίπου μεικτά στις επικουρικές τους συντάξεις» όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση, όπως είπε, εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Τις επόμενες μέρες επίσης θα αρχίσει να καταβάλλεται σε περίπου 3.500 άνεργους ναυτικούς το επίδομα ανεργίας. Ήδη έχει καταβληθεί σε 2.160 ναυτικούς το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.