ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β’ γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Β’ γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε χθες Τετάρτη, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

​Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν για το πρόγραμμα τα εξής:

-Τα ποσά θα καταβληθούν έως τις αρχές Ιουλίου στους δικαιούχους.

-Το μέτρο θα αφορά σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων καθώς θα λαμβάνονται υπόψη στοιχεία μείωσης τζίρου και Απριλίου και Μαΐου

-Θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως νομικής μορφής. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η ένταξη συγκεκριμένων περιπτώσεων ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό αλλά ασκούν δραστηριότητα που χρειάζεται τη στήριξη .

– Θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που έλαβαν δάνειο κατά το πρώτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής με την προϋπόθεση ότι και τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο επιβεβαιώνουν τη μείωση του του τζίρου τους αλλά από το ποσό που θα δικαιούνται θα αφαιρείται το ποσό που έχουν ήδη λάβει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, εκτιμάται, από αρμόδιες πηγές ότι στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα εισέλθουν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως μικρές που απειλούνται με λουκέτο και χρειάζονται επειγόντως το δάνειο από το κράτος για να σταθούν όρθιες μετά το χτύπημα που δέχτηκαν από τον κορονοϊό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.