ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΟΤΟΕ: «Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των τριών τραπεζών»

ΟΤΟΕ: «Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των τριών τραπεζών»

  Η ΟΤΟΕ ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών, τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες με τους ίδιους όρους λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών.

  Στόχος, όπως τονίζει, είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, της ομαλότητας και της σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

  Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε πως οι τρεις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα – Κύπρου, CBP Bank και Eλληνική – θα μεταβιβαστούν σε ελληνικές τράπεζες σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στην Κύπρο καθώς και ότι οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται απόλυτα καθώς και τα συμφέροντα των συναλλασσόμενων και των καταθετών στις τράπεζες αυτές.

  Το υπουργείο διαβεβαίωσε επίσης ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την μεταβίβαση των εργαζομένων καθώς και των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού από τις κυπριακές στις ελληνικές τράπεζες, έχει την έγκριση του Eurogroup και θα γίνει στα πλαίσια της διαδοχικότητας υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.

  Η ΟΤΟΕ καταλήγει στην ανακοίνωσή της λέγοντας πως «θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη κατάσταση αυτή από πολύ κοντά και θα παρέμβει άμεσα εκ νέου, αν χρειαστεί, με γνώμονα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της ομαλής λειτουργίας των τραπεζών στο σύνολό τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.