Η Ελλάδα μετά τον κορωνοϊό: Λιποθυμίες παιδιών, «στρατιές» ανέργων, φτώχεια και… εξώσεις

Η Ελλάδα μετά τον κορωνοϊό: Λιποθυμίες παιδιών,  «στρατιές» ανέργων, φτώχεια και… εξώσεις

Και τα χειρότερα… δεν έχουν έρθει!

Η Ελλάδα, η χώρα της οποία η κυβέρνηση έδωσε 20 εκατομμύρια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να την «λιβανίζουν» και να μας λένε το πόσο καλά τα πήγε με τον κορωνοϊό. Η χώρα η οποία «νίκησε» τον ιό, αλλά καταδίκασε μια ολόκληρη γενιά.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όλης της χώρας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

«Μετράμε σήμερα πάνω από 1.500 εξώσεις σε ξενοδοχοϋπαλλήλους. Μας βγάζουν από τα σπίτια μας επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια, καθώς είμαστε 4 και 5 μήνες απλήρωτοι. Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες διακοπές ρεύματος» ανέφερε ο κ. Χότζογλου.

«Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό ζητούν την επιδότηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ.

«Έχουμε φτάσει ήδη στις 225.000 χαμένες θέσεις εργασίας και ακόμη το καλοκαίρι είναι μπροστά» αποκάλυψε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε: «Στο Ιόνιο δεν έχει ανοίξει τίποτα ακόμη και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει».

Πριν μια ημέρα ένα 9χρονο κορίτσι λιποθύμησε γιατί η μητέρα της… δεν είχε πάρει ακόμα τα 533 ευρώ

Όπως έγινε γνωστό, η 9χρονη μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της λόγω πείνας, με τη μητέρα της να είναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος που αναζητεί, μάταια, εργασία. Έχει και μία δίδυμη αδερφή.

Η μητέρα της έχει υποστεί τις άμεσες συνέπειες του «lockdown» αφού ο τουρισμός έχει καταστραφεί και φυσικά δεν μπορεί να βρει εργασία από την στιγμή που… περισσεύουν πλέον θέσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των ξενοδοχείων έφερε τη μητέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ προσπαθεί να θρέψει μόνη της τα δύο της παιδιά, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια.

Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και εκείνη παραμένει άνεργη, με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες τις δικές της και των δίδυμων κοριτσιών της.

«Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες. Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι», λέει και συμπληρώνει ότι εισόδημα στο σπίτι δεν μπαίνει.

Μια κατάσταση που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις του ότι… έρχεται πείνα. Η Ελλάδα που δυσκολευόταν εδώ και χρόνια να σταθεί στα πόδια της τώρα πολύ απλά… παραπατάει. Όλο αυτό την ώρα που όλοι οι διεθνείς οίκοι υποστηρίζουν ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 7-8%. Αλλά μην αγχώνεστε… υπάρχει σχέδιο για τον τουρισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχέδιο με άδεια νησιά, άδεια μαγαζιά και όπως είπαν και οι ίδιοι… χιλιάδες άνεργους υπαλλήλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.