ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΑΔΜΗΕ: Δεν αυξάνονται τα τέλη στους λογαριασμούς για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

ΑΔΜΗΕ: Δεν αυξάνονται τα τέλη στους λογαριασμούς για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης των τελών που καταβάλλουν οι καταναλωτές υπέρ του ΑΔΜΗΕ μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος για την περίοδο που θα υλοποιηθεί η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της διασύνδεσης φθάνει στο 1 δισ. ευρώ και τα κεφάλαια θα προέλθουν από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, το ΕΣΠΑ -400 εκατ. ευρώ- και από ίδια κεφάλαια της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection -200 εκατ. ευρώ- που υλοποιεί το έργο. Οι καταναλωτές επιβαρύνονται ήδη με ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ το χρόνο μέσω του λογαριασμού των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης, οπότε επελέγη η αποφυγή της πρόσθετης επιβάρυνσης κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Η ηλεκτρική διασύνδεση θα αρχίσει να αποπληρώνεται το 2023, μετά την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του έργου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το κόστος θα αποσβεσθεί σε ορίζοντα τριετίας ή ακόμα μικρότερο διάστημα εάν αφαιρεθεί η επιδότηση του ΕΣΠΑ, η οποία αφαιρείται από το ποσό που ανακτά ο ΑΔΜΗΕ μέσω των τιμολογίων μεταφοράς από τους καταναλωτές.

«Το κόστος είναι χαμηλό, με σημαντικό πλεονεκτήματα για τον Έλληνα καταναλωτή και η σύμβαση επιτρέπει στην ΕΤΕπ να χρηματοδοτήσει το έργο μαζί με το ταμείο του ΕΣΠΑ ώστε το κόστος χρηματοδότησης να είναι ακόμη χαμηλότερο προς όφελος του καταναλωτή», ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, σημείωσε από την πλευρά του: «Με το δάνειο των 400 εκατ. ευρώ, διασφαλίζεται πλήρως η χρηματοδότηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης ανάμεσα στην Αττική και την Κρήτη, ένα έργο εθνικής σημασίας και προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. Με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις διασφαλίζουμε μια πιο πράσινη, πιο οικονομική και ασφαλή ηλεκτροδότηση για τα νησιά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.