ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Θύματα» του κορωνοϊού οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Μειωμένα εισοδήματα για το 25% των φορολογουμένων

«Θύματα» του κορωνοϊού οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Μειωμένα εισοδήματα για το 25% των φορολογουμένων

Η κρίση του νέου κορωνοϊού, όπως όλα δείχνουν έχει πλήξει το 25% των φορολογουμένων οι οποίοι και εισπράττουν εισοδήματα από μισθώματα.

Συγκεκριμένα, απώλειες είδαν στα εισοδήματά τους 282.810 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι υποχρεωτικά τα εισπράττουν μειωμένα κατά 40%.

Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν δήλωση για τα «χαμένα» ενοίκια έχουν την ευκαιρία να καλύψουν το 30% της ζημιάς που έχουν υποστεί συμψηφίζοντάς τη με τον φόρο εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος.

Η χασούρα περιορίζεται ακόμα περισσότερο για τους ιδιοκτήτες που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και πληρώνουν στην ώρα τους φόρους, όπως φόρο κληρονομιάς ή τις δόσεις μιας ρυθμισμένης οφειλής.

Στην περίπτωση αυτή κερδίζουν έξτρα έκπτωση φόρου 25% στα ποσά που έχουν εμπρόθεσμα πληρώσει.

Το μέτρο αυτό ισχύει για τις δόσεις που εξοφλούνται τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και ανάλογα με τους μήνες που έχουν εισπράξει το 60% των ενοικίων από τους μισθωτές.

Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους ενοικιαστές που πλήρωσαν το 40% του μισθώματος να αποδεχθούν τη δήλωση COVID που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στους συμψηφισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.