ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Ελλάδα «αποστειρωτής» στην κρίση της Κύπρου

Η Ελλάδα «αποστειρωτής» στην κρίση της Κύπρου

Η Ελλάδα, φαίνεται πως διαδραματίζει ρόλο αποστειρωτή στη διαχείριση της κυπριακή κρίσης, καθώς η επιχειρούμενη απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών ελαχιστοποιεί τους κινδύνους διάχυσης της κρίσης εκτός Κύπρου. 

Πάντως, μέχρι και αυτή την ώρα η συμφωνία των κυπριακών αρχών με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει κλείσει γιατί τέθηκαν πρόσθετες απαιτήσεις από το ελληνικό ίδρυμα που δεν έγιναν αποδεκτές από την κυπριακή πλευρά. Πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις συνδέει το κλείσιμο της συμφωνίας με τις αποφάσεις του Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και στο οποίο θα αποσαφηνισθούν ζητήματα σχετικά με τη ρευστότητα που έχει χορηγηθεί στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα και στις θυγατρικές των Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή.

Σύμφωνα με ανώτατη τραπεζική πηγή όλα τα ελληνικά assets των κυπριακών τραπεζών θα περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς αυτό είναι κάτι που ζητά η τρόικα και με το οποίον συμφωνούν και η ελληνική κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Πρόκειται για το σύνολο των δραστηριοτήτων των Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα στην Ελλάδα.

Πάντως, Κύπριοι αξιωματούχοι και οικονομολόγοι επικρίνουν τις κυπριακές αρχές ότι με την απόφαση καθιστούν την Κύπρο μη συστημική ενώ αφήνουν άθικτους τους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών στην Ελλάδα, παρά το ότι τα προβλήματα των κυπριακών τραπεζών οφείλονται κυρίως στις ελληνικές τους εργασίες. Έτσι, άρχισαν να επικρατούν στην Κύπρο δεύτερες σκέψεις σε σχέση με την αποσύνδεση του κυπριακού συστήματος από το ελληνικό. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.