ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Έρχεται»… χρήμα στην αγορά – Έξτρα ρευστότητα 5,5 δις ευρώ τον Ιούλιο και Αύγουστο

«Έρχεται»… χρήμα στην αγορά – Έξτρα ρευστότητα 5,5 δις ευρώ τον Ιούλιο και Αύγουστο

Η κυβέρνηση, θέτει σε εφαρμογή από τα τέλη Ιουλίου και μετά, τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για «έξτρα» παροχή ρευστότητας μέσα στον Αύγουστο.

​Συγκεκριμένα, περισσότερα από 5 δισ. ευρώ θα ρεύσουν έτσι έως τα τέλη Αυγούστου, με βάση όσα σχεδίασαν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Και συγκεκριμένα:

α) Επιπλέον 1 δισ. ευρώ δάνεια από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ μέχρι το τέλος του Ιουλίου: Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται εκταμίευση επιπλέον ποσού, το οποίο, όπως ανέφερε χθες σε ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, θα καλύψει πρόσθετα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις εκείνες που πήραν μεν έγκριση για το ΤΕΠΙΧ, αλλά, φτάνοντας στην τράπεζα, τους είπαν ότι έχουν τελειώσει τα χρήματα.

​Αυτό θα λυθεί και θα πάρουν δάνεια όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς άλλωστε το ΤΕΠΙΧ εξ ορισμού απευθύνεται αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δάνεια έως 500.000 ευρώ. Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, δεν θα μείνει καμία επιχείρηση από όσες έκαναν αίτηση και εγκρίθηκαν που δεν θα πάρει τελικά χρήματα.

β) Νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα 3,5 δισ. ευρώ: πρόκειται για την β΄φάση που σχεδιαζόταν να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο. Η α΄φάση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά τα 2 δισ. από τα 3,5 δισ. που προορίζονταν για μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη καλυφθεί. Για τον λόγο αυτό, εχθές το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε εντολή στην Αναπτυξιακή Τράπεζα να ανοίξει μέσα στο επόμενο 20ήμερο – από τις αρχές Αυγούστου- και η δεύτερη φάση του εγγυοδοτικού προγράμματος με επιπλέον δάνεια 3,5 δισ. ευρώ. Και μάλιστα, στη β΄φάση μειώνεται από 1,5 δισ. σε 500 εκατ. ευρώ, το ποσόν το οποίον σχεδιαζόταν να δοθεί για εγγυημένα δάνεια σε μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε 1 δισ. ευρώ επιπλέον (συνολικά 3 δισ. αντί για 2 δισ.) να στραφούν αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου περισσότερες να λάβουν αρκετές χιλιάδες παραπάνω δάνεια.

γ) Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: το πρόγραμμα θα επαναληφθεί και θα στηριχθεί στα στοιχεία πτώσης του τζίρου των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου. Στόχος είναι έως τα τέλη Αυγούστου να έχουν δοθεί σχεδόν 1 δισ. επιπλέον χαμηλότοκα κρατικά δάνεια σε περισσότερες επιχειρήσεις του Τουρισμού ή και άλλες που πλήττονται ιδιαίτερα, με στοχευμένα κριτήρια οικονομικά και γεωγραφικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Για παράδειγμα, εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να πλήττονται περισσότερο από άλλα σε συνοικίες ή φαρμακεία και σούπερ μάρκετ σε νησιά που έχουν πτώση πωλήσεων, όταν σχεδόν όλες οι άλλες επιχειρήσεις του κλάδου τους κατέγραφαν άνοδο λόγω πανδημίας. Το μέτρο θα μπορεί να περιλάβει ακόμα και ελ. επαγγελματίες που δεν έχουν ταμειακή μηχανή, με βασικό κριτήριο την πτώση του τζίρου λόγω πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.