Στην τρίτη κατηγορία κατατάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα στην καινοτομία

Στην τρίτη κατηγορία κατατάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα στην καινοτομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων της ΕΕ, για το 2013.  

Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία, μαζί με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα και τη Λιθουανία. Οι χώρες αυτές έχουν επιδόσεις χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Πρωτοπόροι στην καινοτομία είναι, σύμφωνα με την Επιτροπή, η Σουηδία, η Γερμανία, η Δανία και η Φιλανδία, που παρουσιάζουν επιδόσεις πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ. Παράλληλα, χώρες με καλές επιδόσεις καινοτομίας είναι η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Εσθονία, που έχουν επιδόσεις υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και διαμορφώνουν τη δεύτερη κατηγορία.

Χώρες με χαμηλές επιδόσεις καινοτομίας είναι η Πολωνία, η Λετονία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, που έχουν επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και συγκαταλέγονται στην τέταρτη κατηγορία.

Σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή αναφέρει ότι ο πίνακας επιδόσεων για φέτος δείχνει μια πιο καινοτόμο ΕΕ, αλλά το χάσμα μεταξύ των χωρών διευρύνεται. Η συνολική κατάταξη στην ΕΕ παραμένει σχετικά σταθερή με τη Σουηδία να βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τη Δανία και τη Φιλανδία. Η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία είναι οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη βελτίωση από το περασμένο έτος. Παράγοντες ανάπτυξης της καινοτομίας στην ΕΕ αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η εμπορική εκμετάλλευση των καινοτομιών, καθώς και τα άριστα ερευνητικά συστήματα.

Ωστόσο, η μείωση των επενδύσεων των επιχειρήσεων και των επενδύσεων σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, κατά τα έτη 2008- 2012, επηρέασε αρνητικά τις επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας, καταλήγει η Επιτροπή. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.