ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στουρνάρας: «Εξασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων»

Στουρνάρας: «Εξασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων»

Για την σημερινή υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από τον Όμιλο Πειραιώς, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν μεν επιπτώσεις και στην χώρα μας από τις εξελίξεις στην μεγαλόνησο, αλλά αυτές θα είναι μικρές και αντιμετωπίσιμες. 

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι έγινε ολονύκτια προσπάθεια για να είναι έτοιμα τα νομικά κείμενα και τόνισε ότι «εξασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων».

Όταν ο κ. Παπούλιας του ζήτησε τις εκτιμήσεις του για τις αποφάσεις του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Πιστεύω πως επελέγη η πλέον εφικτή λύση και αποφεύχθηκε η καταστροφή για έξοδο από το ευρώ. Θα ήταν η χειρότερη λύση. Μπορεί να είναι επώδυνη αλλά η επόμενη θα ήταν ακόμα χειρότερη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον κ. Στουρνάρα ότι, χθες, έκανε ορισμένες επικρίσεις προς τους Ευρωπαίους για την επιλεκτικότητα την οποία έδειξαν. 

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι υπάρχει πρόβλημα με οικονομικά κέντρα off shore, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην Ευρώπη και πρέπει να εξαλειφθούν, αλλά, όπως τόνισε «υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίσαμε στο καμίνι του Eurogroup».

«Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας και ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «μικρές επιπτώσεις θα υπάρχουν αλλά θα τις αντιμετωπίσουμε». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.