ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείου – Τα βήματα της αίτησης και οι δικαιούχοι

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείου – Τα βήματα της αίτησης και οι δικαιούχοι

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η αίτηση για την επιδότηση των δόσεων δανείων.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα επιδότησης θα έχει διάρκεια εννέα μηνών και αφορά κόκκινα αλλά και ενήμερα δάνεια και μάλιστα με υψηλότερη επιδότηση και ευνοϊκότερα κριτήρια για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους οι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, ώστε να λάβουν κρατική επιδότηση για τις δόσεις των δανείων τους.

Τα βήματα της αίτησης

Οι δανειολήπτες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του TAXISNET και θα πρέπει να συμπληρώσουν μόνο τη διεύθυνση της πρώτη κατοικίας και τα στοιχεία των προστατευόμενων μελών.

Μεγαλύτερα τα οφέλη για τους συνεπείς

Το πρόγραμμα επιδότησης θα έχει διάρκεια εννέα μηνών και το ποσοστό θα εξαρτάται από το αν το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά, αν παρουσιάζει καθυστέρηση ή έχει καταγγελθεί.

Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης το πρώτο 3μηνο, που θα φθάνει στο 90%, θα έχουν όσοι εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης

Ενδεικτικά, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται εργαζόμενοι με μείωση μισθού ή όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», επιδοτούμενοι άνεργοι, πληττόμενοι επαγγελματίες, δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής και ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασικά κριτήρια είναι το ύψος του εισοδήματος και η αξία της ακίνητης περιουσίας. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου έληξε ο ισχύον νόμος για την προστασία της α΄ κατοικίας, ενώ από την αρχή του 2021 θα ισχύσει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.