ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

2.777 συνταξιούχοι του δημοσίου δεν απογράφησαν

2.777 συνταξιούχοι του δημοσίου δεν απογράφησαν

Από τους 447.162 συνταξιούχους του δημοσίου οι 2.777 δεν απεγράφησαν με αποτέλεσμα να διακοπή η σύνταξη τους. Από αυτούς οι 1.018 ήταν συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή της Εθνικής Αντίστασης.

Παράλληλα κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι άλλοι 2.301 συνταξιούχοι είχαν πεθάνει τουλάχιστον 6 μήνες από της διαγραφή της σύνταξης τους. Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται στο ποσό των 26,1 εκατ. ευρώ ενώ από την αναζήτηση βρέθηκε το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα 12,4 εκατ. ευρώ γίνεται αναζήτηση από την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αυτά προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τα αποτελέσματα της διαδικασίας της απογραφής των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου το δημοσιονομικό όφελος που έχει προκύψει από την ολοκλήρωση της απογραφής, τον Οκτώβριο του 2012, είναι 705.855 ευρώ ανά μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.