Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Πράσινο φως» για 2 δισ. ευρώ από την Κομισιόν

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Πράσινο φως» για 2 δισ. ευρώ από την Κομισιόν

Το τροποποιημένο καθεστώς Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ύψους 2 δισ. ευρώ, για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό ενέκρινε για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως εκτιμάται, από το εν λόγω μέτρο μπορούν να επωφεληθούν περί τις 100.000 επιχειρήσεις. Η έγκριση ακολούθησε τη διαπίστωση ότι οι εν λόγω τροποποιήσεις συνάδουν με το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων.

Η Ελλάδα κοινοποίησε ορισμένες τροποποιήσεις του αρχικού καθεστώτος, όπως την αύξηση του εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού του καθεστώτος από το 1 δισ. στα 2 δισ. ευρώ, τη συμπερίληψη περισσότερων κατηγοριών εταιριών στις επιλέξιμες να λάβουν ενίσχυση και την παράταση της περιόδου ως προς την οποία μπορεί να χορηγηθεί η ενίσχυση, από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2020, ενώ στο αρχικό καθεστώς περιοριζόταν στο Μάρτιο του 2020.

Μετά την πρόσφατη τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου, το τροποποιημένο καθεστώς επιτρέπει και στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από το μέτρο ακόμα και αν θεωρούνταν προβληματικές την 31η Δεκεμβρίου του 2019, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τροποποιημένο καθεστώς παραμένει αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (ΣΛΕΕ) και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.