ΟΟΣΑ: Τη δεύτερη υψηλότερη φορολογία έχει η Ελλάδα

ΟΟΣΑ: Τη δεύτερη υψηλότερη φορολογία έχει η Ελλάδα

  Στην Ελλάδα έχει πέσει βαρύ φορολογικό φορτίο στις πλάτες των οικογενειών , αφού η χώρα μας έχει τη δεύτερη υψηλότερη φορολογία (φόρος εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές) μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

  Παρά τη συντριπτική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Οργανισμού, καθώς όπως επισημαίνουν οι αναλυτές που υπογράφουν τη σχετική Έκθεση, αυτό οφείλεται στο ότι μετά από τη κατάργηση ή τον περιορισμό φοροελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών, το εισόδημα που εκτίθεται στη φορολογία είναι πλέον υψηλότερο.

  Ειδικότερα, στην Ελλάδα η φορολογική «σφήνα» διαμορφώνεται στο 43% του κόστους εργασίας, όσον αφορά στις οικογένειες με 2 παιδιά, στις οποίες εργάζεται μόνο ο ένας γονιός, ενώ στη πρώτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με μόλις 0,1 διαφορά (43,1%), καθώς ενώ στη χώρα μας η σχετική επιβάρυνση υποχώρησε κατά 0,4 μονάδες σε σχέση με το 2011, στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 0,2 μονάδες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία το σχετικό βάρος διαμορφώνεται στο 34,2%, στην Ολλανδία στο 32%, στη Φινλανδία στο 37,3%, στην Αυστρία στο 38%.

  Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι αυτή η εικόνα για την Ελλάδα αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί όταν «κλείσει» το 2013, καθώς σύμφωνα με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο, έχουν καταργηθεί σχεδόν πλήρως οι φοροαπαλλαγές, ακόμα και το ειδικό αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.