ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μείωση προκαταβολής φόρου: Με τροποποιητική δήλωση η έκπτωση από 30% έως 70%

Μείωση προκαταβολής φόρου: Με τροποποιητική δήλωση η έκπτωση από 30% έως 70%

Ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με την μείωσης της προκαταβολής φόρου στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, του έτους 2019, για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιχειρήσεις οι οποίες δικαιούνται μείωση της προκαταβολής και έχουν ήδη υποβάλει φορολογική τους δήλωση, μπορούν άμεσα να επωφεληθούν από το μέτρο, υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλλει ακόμη φορολογική δήλωση, θα μπορούν να την υποβάλουν απευθείας με τον μειωμένο συντελεστή προκαταβολής φόρου, καθώς την Δευτέρα θα γίνει και η ενημέρωση του συστήματος myTAXISnet με τους νέους μειωμένους συντελεστές.

Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές και θα εξαρτώνται από το ποσοστό της μείωσης τζίρου.

Η μείωση θα ξεκινάει από 30% έως και το 70%, και φτάνει ακόμα και στο μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για όσες επιχειρήσεις το ποσοστό μείωσης του τζίρου τους ξεπερνά το 35%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μηδενική προκαταβολή φόρου και για τις εποχικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου τους το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.