ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οριστικά σε ελληνικά χέρια η ΣΕΚΑΠ

Οριστικά σε ελληνικά χέρια η ΣΕΚΑΠ

Οριστικά στην πλειοδότρια εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, DONSKOY TABAK κατέληξε το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της  ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος) και αναχαιτίζεται, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, η διείσδυση τουρκικών συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων σε μια ευαίσθητη για την εθική ασφάλεια, περιοχή.

Σημειώνουμε ότι σύμβουλος και μεσάζων τoυ τουρκικού ομίλου EUROPEAN TOBACCO A.S. που μέχρι την εμπλοκή του Ι.Σαββίδη ήταν φαβορί για να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, ήταν ελληνική (!) αντιπροσωπεία οπλικών συστημάτων, κατά βάσει γαλλικών, οι οποίοι έχουν σημαντικές επενδύσεις και στο χώρο της υγείας.

Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως σστο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για τη μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία DONSKOY TABAK JSC ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος υποψήφιος.

Σημειώνεται πως τέσσερις συνολικά υποψήφιοι κατέθεσαν προσφορές για την αγορά του 50,36% που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ. Η DONSKOY TABAK JSC (Ρωσία), BIOSYNTEC S.A. (Γαλλία), EUROPEAN TOBACCO A.S. (Τουρκία) και η SEBA/ΕΛΓΕΚΑ (Τουρκία/Ελλάδα).

Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Πώλησης (Deloitte).

H απόκτηση της ΣΕΚΑΠ είναι η τρίτη επιχειρηματική προσπάθεια του ομογενούς επιχειρηματία στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η εξαγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ανάληψη διαχείρισης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.