ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αδήλωτα τετραγωνικά: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία – Τι ισχύει με τα πρόστιμα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία – Τι ισχύει με τα πρόστιμα

Σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για τη ρύθμιση σχετικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων. Να σημειωθεί πως μπορεί να γίνει διαδικτυακά μέσω της σχετικής πλατφόρμας, ειδάλλως θα επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.

Πώς γίνεται η ρύθμιση

Όπως έχει επισημάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν στη ρύθμιση άμεσα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα στη διεύθυνση tetragonika.govapp.gr.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τη διορθωτική δήλωση, αρκεί να έχουν μόνο τους κωδικούς που χρησιμοποιούν για την είσοδό τους στο TaxisNet.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση και η διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και χωρίς να λειτουργεί η πλατφόρμα για το Ε9 στο TaxisNet.

Πρόστιμα

Υψηλά είναι τα πρόστιμα για όσους δεν δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στους δήμους.

Σχετικά με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), η μη δήλωση επιφάνειας για μια πενταετία συνεπάγεται την επιβολή προστίμου αξίας έως και 200% του αναλογούντος ΤΑΠ.

Όσον αφορά στα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% του αναλογούντος ποσού.

Παράταση για τους πληγέντες του «Ιανού»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τη Δευτέρα (28/09), απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Λιακούλη, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που αφορά στα αδήλωτα τετραγωνικά, για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστικά, ο Θεοδωρικάκος είπε ότι θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες [της πληγείσας περιοχής] που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.