ΑΑΔΕ: Από αύριο οι ειδοποιήσεις για λάθη σε δηλώσεις για μείωση ενοικίου

ΑΑΔΕ: Από αύριο οι ειδοποιήσεις για λάθη σε δηλώσεις για μείωση ενοικίου

Περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, αναμένεται να αρχίσουν να λαμβάνουν από αύριο Δευτέρα στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, μήνυμα από την ΑΑΔΕ, προκειμένου να διορθώσουν λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις για την είσπραξη μειωμένων κατά 40% ενοικίων λόγω του κορωνοϊού.

Τα βασικά λάθη στις συγκεκριμένες δηλώσεις είναι τα εξής:

  • υποβολή δήλωσης, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης
  • ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού
  • μη συμπλήρωση του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική)
  • και ασυμφωνίες σε δηλώσεις που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι όσοι έχουν εισπράξει μειωμένα μισθώματα λόγω κορωνοϊού, μπορούν να συμψηφίσουν το 40% αυτών των απωλειών, με τρέχουσες φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ ή ο φόρος εισοδήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.