Κονδύλι 823 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας – Πάνω από 18 εκατ. στην Ελλάδα

Κονδύλι 823 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας – Πάνω από 18 εκατ. στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενέκρινε σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου, κονδύλι ύψους 823 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και των φυσικών καταστροφών σε οκτώ χώρες της ΕΕ.

Η Ελλάδα, που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις χώρες, αναμένεται να λάβει 18.142.000 ευρώ εκ των οποίων λίγο περισσότερα από 4,5 εκ. αντιστοιχούν στην προκαταβολή ύψους 25%.

Η ενίσχυση ύψους 823 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κατανεμηθεί ως εξής:

Το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης, πάνω από 692 εκατ. ευρώ, θα βοηθήσει την Κροατία για την ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό του Μαρτίου και με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19

Περισσότερα από 132,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά ως προκαταβολές στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία για την σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η Κροατία θα λάβει τα περισσότερα χρήματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού του Μαρτίου 2020 στο Ζάγκρεμπ και στις γύρω περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, πάνω από 7 εκ. ευρώ θα διατεθούν στην Πολωνία για τις πλημμύρες στην επαρχία Podkarpackie Voivodeship τον Ιούνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.