Black Friday: Προσφορές ακόμα και για… πάμπερς – Τι ψάχνουν να αγοράσουν οι Έλληνες

Black Friday: Προσφορές ακόμα και για… πάμπερς – Τι ψάχνουν να αγοράσουν οι Έλληνες

Η φετινή Black Friday είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, με την καταναλωτική μανία του κοινού να επωμίζονται τα e-shops, από τη στιγμή που τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας κορωνοϊού έχουν επιβάλει το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων.

Γιατί μπορεί οι ηλεκτρικές συσκευές και τα ηλεκτρονικά να έχουν την τιμητική τους, ωστόσο στο παιχνίδι των προσφορών έχουν μπει επίσης τα… παιχνίδια.

Εκτός πάντως από προσφορές σε είδη προσωπικής περιποίησης, καλλυντικά, αξεσουάρ, κοσμήματα και είδη σπιτιού, κατηγορίες οι οποίες κάθε Black Friday δεν περνούν απαρατήρητες από το καταναλωτικό κοινό, οι νέοι γονείς μπορούν να βρουν σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές μέχρι και πάνες.

Γιατί όχι λοιπόν να μην εκμεταλλευτούν την ημέρα δημιουργώντας… απόθεμα.

Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές σύμφωνα με την γενική διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Μάλιστα, τους προτρέπει να ελέγχουν αν παρέχονται συγκεκριμένες πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναφέρονται τα εξής:

Ταυτότητα προμηθευτή. Απαιτείται η πλήρης εταιρική επωνυμία, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ και αριθμός ΓΕΜΗ.
Κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Συνολική τιμή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται φόροι, επιβαρύνσεις, έξοδα αποστολής, τυχόν έξοδα επιστροφής και άλλα.

Τιμή. Αυτή που καλείστε να πληρώσετε να είναι ίδια με αυτή που αναγράφεται στην ιστοσελίδα.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε προϊόντα που πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Να αποφεύγονται οι προσφορές που εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα, αν προέρχονται από άγνωστους ιστότοπους.

Οι καταναλωτές πρέπει να λάβουν επίσης υπόψιν:

Διαθεσιμότητα, τρόπος πληρωμής και αποστολής του προϊόντος. Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής και χρεωστικής δίνουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τον καταναλωτή σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν παραδώσει το προϊόν, έναντι της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος σε μία περίοδο 14 ημέρων από την ημέρα της παραλαβής. Προσοχή απαιτείται στην πολιτική επιστροφής των προϊόντων.

Σύνδεσμος ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών (πανενωσιακή πλατφόρμα ΗΕΔ).

Οι πληροφορίες ασφαλείας του εκάστοτε ιστότοπου. Σημαντική είναι η εμφάνιση εικονιδίου ασφάλειας – πρόκειται για μία κλειδαριά πάνω αριστερά στον browser και το να ξεκινά η ηλεκτρονική διεύθυνση με το «https://».

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνιστά, επίσης, στους καταναλωτές να:

-Μην παρέχουν προσωπικά δεδομένα αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.

-Αγνοήσουν τις προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία τους.

-Προτιμούν συναλλαγές με ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία γνωρίζουν.

-Διερευνούν άγνωστα ηλεκτρονικά καταστήματα από τα οποία επιθυμούν να προμηθευτούν κάποιο προϊόν.

-Κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους.

Τέλος, σημειώνεται πως όποιος επιθυμεί να κάνει κάποια καταγγελία μπορεί να απευθύνεται στην τηλεφωνική γραμμή Καταναλωτή 1520 της γενικής διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή ή να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους μέσω της φόρμας καταγγελιών που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.mindev.gov.gr) ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση [email protected].

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι προσφορές

Η Black Friday έχει μετατραπεί ήδη σε «Black Week» στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την 27η Νοεμβρίου, αλλά οι εκπτώσεις και οι προσφορές θα συνεχιστούν και για τη «Cyber Monday».

Η Cyber Monday καθιερώθηκε από τους εμπόρους, οι οποίοι διαπίστωσαν την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στη «Black Friday», με τις εικόνες ανθρώπων να κάνουν ουρές στα καταστήματα ώστε να ψωνίσουν φθηνότερα, να φέρνει την ιδέα για κάτι παρόμοιο και στη διαδικτυακή αγορά.

Έτσι, τη Cyber Monday, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να βρουν μέσω διαδικτύου προσφορές και προϊόντα να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Φέτος, η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, μετά την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως εκ τούτου, τη συγκεκριμένη ημέρα οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκεφθούν τα e-shops για τις ηλεκτρονικές τους αγορές, προκειμένου να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.