Επίδομα 800 ευρώ – Αναστολές Νοεμβρίου: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι πληρωμές – Οι δικαιούχοι

Επίδομα 800 ευρώ – Αναστολές Νοεμβρίου: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι πληρωμές – Οι δικαιούχοι

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος των 800 ευρώ για περισσότερους από 270.000 δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 277.999 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή λόγω του lockdown που βρίσκεται σε ισχύ από τις 7 Νοεμβρίου.

Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, ενώ το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 800 ευρώ, στην περίπτωση που ο εργαζόμενος-δικαιούχος δεν εμφανίστηκε καμία μέρα του μήνα.

Ο υπολογισμός του ύψους του επιδόματος γίνεται κατ’ αναλογία με τις ημέρες που ένας εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή και η κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε 26,6 ευρώ.

Μέχρι πότε θα γίνονται οι πληρωμές

Τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους καταβάλλονται σε δύο δόσεις.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, όπως έχουν δηλώσει οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, θα πληρωθούν μέσα στο Δεκέμβριο, με τις Αρχές να προσπαθούν ώστε οι πληρωμές να έχουν αρχίσει πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των μέτρων, θα πληρωθούν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν στην ΕΡΓΑΝΗ έως τις 4 Νοεμβρίου και τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο.

Καθώς και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές αλλά πλήττονται από το lockdown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει, υπολογίζεται με βάση το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.