ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταγγέλλει λάθη με τις αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταγγέλλει λάθη με τις αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά

Χιλιάδες λάθη και αστοχίες εντοπίστηκαν στην καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών των προσωρινών συντάξεων.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, που είναι αποδέκτης των παραπόνων χιλιάδων συνταξιούχων, διαπιστώθηκε τεχνικό λάθος σε κάποια υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ, που είχε ως αποτέλεσμα μερικές χιλιάδες, από το σύνολο των 34.000 περιπτώσεων προσωρινών συντάξεων να μην ενσωματώσουν ούτε τις αυξήσεις που ορίζει ο νόμος (80% αντί για 50% επί του μισθού του δικαιούχου κατά το τελευταίο έτος εργασίας του), ούτε όμως και τα αναδρομικά 15 μηνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή της διάταξης!

Μάλιστα, το ΕΝΔΙΣΥ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ απέστειλαν επιστολή ήδη από τις 24 Νοεμβρίου προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας χρόνο για την επίλυσή του.

Το ΕΝΔΙΣΥ έχει στη διάθεσή του αρκετά παραδείγματα συνταξιούχων, που με βάση το εκκαθαριστικό τους, άλλα ποσά περίμεναν να λάβουν και άλλα (πολύ λιγότερα) τελικά έλαβαν ή δεν έλαβαν καθόλου χρήματα.

Παράδειγμα 1. Συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης 7/7/2014 και οι κρατήσεις του με τον νόμο 4093/12 ξεκίνησαν από τον 6/2015 με ποσό 61,48€ τον μήνα (δεν είχε πάρει επικουρική).

Τον 2/2016 η κράτηση του ν. 4093/12 αυξήθηκε στα 107,55€ (διότι έλαβε επικουρική).

Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος δεν πήρε καθόλου αναδρομικά και δικαιούται: 788,5€ καθαρά, μετά από την ανάλυση που έχουμε κάνει στον παραπάνω πίνακα.

Στην πληρωμή 27/11 έλαβε 501,69€ (δηλαδή 286,81€ λιγότερα).

Παράδειγμα 2. Συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης 18/12/2012 και είχε κράτηση του ν.4093/12 από την αρχή της σύνταξης, το ποσό ήταν σταθερό στα 54,60€ (και στο επίμαχο διάστημα) όπως αποτυπώνονται από τα μηνιαία ενημερωτικά του 11μήνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συνταξιούχος, δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ, ενώ έπρεπε να λάβει 565,65€.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.