Τα προϊόντα που παίρνουν παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%

Τα προϊόντα που παίρνουν παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%

Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021, η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% σε συγκεκριμένα αγαθά που συνδέονται με την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ παρέχονται οδηγίες αναφορικά με τη παράταση εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό (6%) σε συγκεκριμένα αγαθά που συνδέονται με την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού και την υπαγωγή ειδών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α., αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα όπως ορίζεται στην απόφαση:

Παράταση ΦΠΑ 6% για προϊόντα αντιμετώπισης κορωνοϊού

Παρατείνεται έως και 30.4.2021 η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό ( 6%) στα απαραίτητα αγαθά για την αντιμετώπιση του COVID 19 και τη αποφυγή της διασποράς όπως για μάσκες και γάντια, σαπούνι και παρασκευάσματα, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα, Αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη και καθαρή.

Υπαγωγή σε ΦΠΑ 6% προϊόντων εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα:

α) τα προϊόντα που προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης που υπάγονταν σε συντελεστή 13% μετατίθενται σε συντελεστή ΦΠΑ 6%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

β) οι ταινίες μέτρησης σακχάρου, το σύστημα φωτεινής ειδοποίησης και ο δέκτης φωτεινών σημάτων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία μετατίθενται από το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.