ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνεται το δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους

Όσοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα έχουν τον Δεκέμβριο χρόνο αναστολής θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων μέσα στον Ιανουάριο από το κράτος.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή εντός Δεκεμβρίου θα λάβουν το δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που δικαιούνται από το κράτος. Η πληρωμή θα γίνει αναλογικά με τις ημέρες που ο μισθωτός βρέθηκε σε αναστολή από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου.

Ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

Σημειώνεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Παρατείνονται και τον Ιανουάριο οι αναστολές – Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Παρατείνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να βγάλουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων είτε πρόκειται για πληττόμενες επιχειρήσεις είτε για κλειστές επιχειρήσεις και για τον μήνα Ιανουάριο.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή, οι πληττόμενες αλλά και αυτές που θα ανοίξουν με το σύστημα click away μπορούν να εντάξουν το προσωπικό τους σε αναστολή και τον Ιανουάριο του 2021 κάνοντας τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους για άλλο έναν μήνα και θα πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής δηλαδή 17,8 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.