ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπ.Οικονομικών: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις & εργαζόμενους (βίντεο)

Υπ.Οικονομικών: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις & εργαζόμενους (βίντεο)

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να… «μπαλώσει» ότι περισσότερο μπορεί από την «τρύπα» που δημιουργήθηκε εξαιτίας του καταστροφικού lockdown, επεξεργάζεται ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης που θα δώσει ώθηση σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «βεντάλια» των νέων μέτρων στήριξης θα είναι η εξής:

  • Εντός Ιανουαρίου θα έρθει ένα νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για τη δανειοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (30.000 έως 50.000 ευρώ) με το 90% του δανείου να είναι εγγυημένο από το Δημόσιο. Θα επωφεληθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα ορθοποδήσει.
  • Μετά τον Φεβρουάριο -ενδεχομένως τον Μάρτιο ή και τον Απρίλιο- θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα τρίμηνης κρατικής επιδότησης για επιχειρηματικά δάνεια. Με το πρόγραμμα αυτό θα επιδοτούνται μόνο οι τόκοι δανείων που λαμβάνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βασική προϋπόθεση είναι τα δάνεια να είναι εξυπηρετούμενα.
  • Προς τον Μάιο θα ακολουθήσει ένα νέο πρόγραμμα «Γέφυρα». Το «Γέφυρα 2» θα αφορά επιχειρηματικά δάνεια που μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, ατομικών επιχειρήσεων. Θα επιδοτούνται δόσεις και τόκοι. Θα προβλέπει 9μηνη επιδότηση, με ανώτατο ύψος επιδότησης 90% για τους «πράσινους», δηλαδή του συνεπείς δανειολήπτες, κλιμακωτή επιδότηση ανά τρίμηνο, ενώ θα έχει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια (θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία).
  • Επιδότηση επαγγελματικών ενοικίων

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι είναι:

  • ενίσχυση του προγράμματος επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας (έχουν γίνει μόνο 10.000 προσλήψεις μέχρι στιγμής)
  • νέα προγράμματα κατάρτισης
  • επιδότηση εισφορών εργαζομένων (κυρίως στην εστίαση)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.