ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρχονται «κόφτες» στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Τα 4 νέα κριτήρια (βίντεο)

Έρχονται «κόφτες» στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Τα 4 νέα κριτήρια (βίντεο)

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δρομολογεί αλλαγές στο σύστημα του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έληξε στις 19 Ιανουαρίου. Η τελική «σούμα» των 732.000 αιτήσεων είναι ενδεικτική του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για τους οποίους ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε χθες ότι τα ποσά για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι «κόφτες» εξετάζονται

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του τεράστιου αριθμού αιτήσεων και δικαιούχων εξετάζεται να μπουν «κόφτες» στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.​

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να μειωθεί στα 1.000 ευρώ το ελάχιστο ποσό (έναντι 2.000 ευρώ που ισχύει έως σήμερα) και να μπουν νέα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Τα κριτήρια που συζητούνται για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι τα εξής:

  • να αποδεικνύεται μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 20%
  • να μπει πλαφόν στον αριθμό εργαζομένων (μέχρι 30/06 δεν μπορούν να κάνουν απόλυση οι δικαιούχοι)
  • να λαμβάνονται υπ’ όψιν προηγούμενες ενισχύσεις
  • να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ΚΑΔ (για τους δικαιούχους του προγράμματος)
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.