Εξετάζεται «κούρεμα» 100% και στα ενοίκια του Μαρτίου – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Εξετάζεται «κούρεμα» 100% και στα ενοίκια του Μαρτίου – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Το μέτρο της μείωσης ενοικίου έως και κατά 100% αφορά τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή πλήττονται από την πανδημία.

Μέχρι στιγμής, έχει «κλειδώσει» η επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 100% για τον μήνα Φεβρουάριο. Το μεγάλο «κούρεμα» στα ενοίκια Φεβρουαρίου δικαιούνται οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι από τους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών καθώς και τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώσουν στις παραπάνω επιχειρήσεις ακίνητα θα λάβουν αποζημίωση η οποία θα υπολογίζεται στο 80% του αρχικού ενοικίου, και όχι επί της απώλειας. Εν ολίγοις, θα χάσουν το 20% του ενοικίου που λαμβάνουν κανονικά.

Εξετάζεται «κούρεμα» 100% και στα ενοίκια του Μαρτίου

Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια του Μαρτίου το οικονομικό επιτελείο θα «ζυγίσει» στο προσεχές διάστημα τα δεδομένα, καθώς θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύει η μείωση 100% στα ενοίκια και τον Μάρτιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για το Μάρτιο για αυτό το θέμα θα θέλαμε να δούμε ποιοι κλάδοι θα λειτουργούν τον Φεβρουάριο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο (να επεκταθεί η μείωση ενοικίου και τον Μάρτιο) «αλλά αν ένα μαγαζί έχει ανοίξει από τον Ιανουάριο και συνεχίζει να λειτουργεί καλά και τον Φεβρουάριο θα αρχίζουμε να περιορίζουμε κάποιες βοήθειες προς την επιχείρηση γιατί αρχίζει να πατάει στα πόδια της και θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει τον Ιανουάριο και μπορεί να μην ανοίξουν τον Φεβρουάριο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.