ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χειμερινές εκπτώσεις: Έως πότε θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις: Έως πότε θα διαρκέσουν

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Τα καταστήματα προβλέπεται να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω πανδημίας και τα κλειστά καταστήματα για περισσότερο από ένα μήνα, οδήγησαν πολλούς επιχειρηματίες να πωλούν σχεδόν στο κόστος, θέλοντας έτσι, αφενός να προσελκύσουν πελάτες και αφετέρου να «τζιράρουν» και να «σωθεί η παρτίδα».

Τα μέτρα που ισχύουν – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου

Αναλυτικά, η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν για λιανεμπόριο, καταστήματα τροφίμων, κομμωτήρια, κουρεία και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 6:00, έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 6:00, προβλέπει τα εξής:

Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών κατά την οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.