Με πτώση 2,21% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση 2,21% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μεγάλη πτώση άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί κάτω και από τα επίπεδα των 730 μονάδων και στις 11:00, διαμορφώνεται στις 727,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,21%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,28%, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+0,45%), της Ελλάκτωρ (+0,34%) και του ΟΤΕ (+0,13%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-8,28%), της Eurobank (-5,59%), της ΔΕΗ (-4,30%) και της Alpha Bank (-3,62%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες με εξαίρεση των δείκτη των Τηλεπικοινωνιών (+0,13%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,81%), των Πρώτων Υλών (-3,46%) και του Εμπορίου (-2,84%).

Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 55 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου +5,96% και ΕΛΓΕΚΑ +4,73%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Aegean Airlines -78,28% και Eurobank(-5,59%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.