ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Στο «τραπέζι» να δοθεί β’ ευκαιρία για τις πολυκατοικίες

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Στο «τραπέζι» να δοθεί β’ ευκαιρία για τις πολυκατοικίες

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, και ώρα 2 το μεσημέρι, θα γίνεται η υποβολή δήλωσης τύπου Α και Β για πολυκατοικίες στην πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ.

Από την Τρίτη, 2 Μαρτίου, και ώρα 10 το πρωί στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβολής Δικαιολογητικών» θα λάβουν προθεσμία 30 ημερών κατά την οποία θα πρέπει να αναρτηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αλλά έχουν χαρακτηριστεί ως «ειδική περίπτωση» υποβολής θα πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχός τους, και επομένως αυτές δεν θα ενταχθούν τώρα στη φάση υποβολής δικαιολογητικών.

Το Πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που μπορείτε να επιλέξετε για την ενεργειακή βελτίωση του σπιτιού σας:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
  • Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
  • Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης-αυτονόμησης ενέργειας όπως Φωτοβολταϊκού σταθμού αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό, «έξυπνα» οικιακά σημεία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητου οχήματος, κ.α.
  • Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης (smart home)

Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανά ιδιοκτησία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα Ευρώ 50.000, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για μονοκατοικία, μεμονωμένο διαμέρισμα ή διαμέρισμα ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία τύπου Α, ενώ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα Ευρώ 80.000, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για πολυκατοικία τύπου Β.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται στο https://exoikonomo2020.gov.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το πέρας της περιόδου υποβολής δικαιολογητικών, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, η υποβολή αιτήσεων για πολυκατοικίες θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.