ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΑΑΔΕ: Δύο ερωτο-απαντήσεις για την απόδοση παρακρατούμενων & προκαταβλητέων φόρων

ΑΑΔΕ: Δύο ερωτο-απαντήσεις για την απόδοση παρακρατούμενων & προκαταβλητέων φόρων

Η ΑΑΔΕ με δύο νέες ερωτοαπαντήσεις, προσπαθεί να βάλει «τέλος» στις απορίες των φορολογουμένων σχετικά με τη δήλωση απόδοσης παρακρατούμενων και προκαταβλητέων φόρων.

Οι νέες οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πώς αποστέλλονται για το φορολογικό έτος 2020, τα επιδόματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, καθώς και αναζήτησης εργασίας στα πλαίσια δράσεων συμβουλευτικής, που καταβλήθηκαν σε δικαιούχους στο έτος αυτό από φορείς υπόχρεους σε υποβολή προσωρινής δήλωσης με αναλυτικές εγγραφές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.1099/2019 απόφαση Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.;

Τα επιδόματα αυτά απαλλάσσονται από φόρο και εισφορά και αποστέλλονται για το φορολογικό έτος 2020 με τον κωδικό 48 του Παραρτήματος της Α.1099/2019 Απόφασης Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. με επιπρόσθετη αναγραφή των ειδικών διατάξεων που παρέχουν την απαλλαγή (παρ. 5 του άρθρου 30 του ν.4144/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 64 του ν.4756/2020).

  • Πώς αποστέλλεται η μηνιαία αποζημίωση που καταβλήθηκε τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο του 2020 σε φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας κυβερνήτες, συγκυβερνήτες και μηχανικούς αεροσκαφών, αεροπορικών εταιριών με φορολογική κατοικία ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, από φορείς υπόχρεους σε υποβολή προσωρινής δήλωσης με αναλυτικές εγγραφές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.1099/2019 απόφαση Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.;

Η αποζημίωση αυτή φορολογείται αυτοτελώς από 30.5.2020 με φορολογικό συντελεστή 15% και αποστέλλεται για τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο του 2020 με τον κωδικό 47 του Παραρτήματος της Α.1099/2019 Απόφασης Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. με επιπρόσθετη αναγραφή των ειδικών διατάξεων που παρέχουν την αυτοτελή φορολόγηση (περίπτωση γ΄ της παρ.2 του άρθρου 15 του ν.4172/2013).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.