ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι καλλιτέχνες & εργαζόμενοι στον τουρισμό

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι καλλιτέχνες & εργαζόμενοι στον τουρισμό

Οι εργαζόμενοι της τέχνης και του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών αναμένεται να λάβουν εντός Μαρτίου επιπλέον 1.068 ευρώ (534 ευρώ για Ιανουάριο και άλλα τόσα για Φεβρουάριο).

Τον Μάρτιο εντάσσονται στο μέτρο των 534 ευρώ και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών εκτός από τους εργαζόμενους των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων σε αναστολή σύμβασης εργασίας, όπως καλλιτέχνες κι εργαζόμενοι στον τουρισμό (ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί κι εποχικοί εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία, χειμερινά καταλύματα, χιονοδρομικά κέντρα).

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτημα και αναγκαία λεπτομέρεια.

​Με τη διάταξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για να επεκταθεί το μέτρο υποβολής μονομερών δηλώσεων για τους εν λόγω επαγγελματίες, ώστε να δικαιούνται να λάβουν την αποζημίωση των 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι αφορά στους εγγεγραμμένους στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr του συστήματος «Εργάνη» έως και τις 20 Οκτωβρίου, καθώς και στους ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.