ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή – Οι τρόποι πληρωμής

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή – Οι τρόποι πληρωμής

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Περί τους 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να καταβάλουν τα τέλη ή να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει από την επόμενη ημέρα να πληρώσουν τα διπλάσια τέλη κυκλοφορίας για να τα προμηθευτούν. Όσοι έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους μέχρι και την Παρασκευή, μέσω της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων mycar.

Μέσω της εφαρμογής mycar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τις εξής δυνατότητες:

  • να θέσουν ψηφιακά σε ακινησία το όχημά τους, καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους
  • να εκδώσουν/κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας


Οι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

  • Με web banking
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Τα πρόστιμα

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως μετά το τέλος της δίμηνης παράτασης για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αναμένεται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση που δεν πληρώσουν εγκαίρως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως 26/2/2021 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου). Εάν το ποσό των τελών κυκλοφορίας είναι κάτω από τριάντα (30) ευρώ, τότε το πρόστιμο ισούται με τριάντα (30) ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.