ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επίδομα 534 ευρώ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή δηλώσεων

Αναλυτικά οι διορίες για μονομερείς δηλώσεις και εργοδότες

Επίδομα 534 ευρώ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή δηλώσεων

Την περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, άρχισε η υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ ανά μήνα, για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν κάθε μήνα υπεύθυνη δήλωση, με το έντυπο «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού».

Η υποβολή της δήλωσης γίνεται στην πλατφόρμα του supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη έως τις 15 Μαρτίου 2021.

Οι κατηγορίες που πληρούν τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 6995/231/15-2-2021 (Β’ 607):

  • Ξεναγοί και όσοι αποφοίτησαν 2019 και 2020 από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών
  • Τουριστικοί συνοδοί

Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο έτους 2019, σε τουριστικές επιχειρήσεις με ΚΑΔ:

– 79.11 «Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων»
– 79.12 «Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών»

– 79.90 «Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες», εφόσον δεν επαναπροσλήφθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2020.

  • Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σε χειμερινά τουριστικά καταλύματα και χιονοδρομικά κέντρα από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020 και δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2021.

Οι εργοδότες θα έχουν στη διάθεσή τους πέντε 24ωρα για να προαναγγείλουν στην Εργάνη τις αναστολές συμβάσεων των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 3 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 7 Μαρτίου.

Κατά το ίδιο διάστημα θα δηλώνονται νόμιμα και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας που αφορούν την περίοδο 1-3 Μαρτίου 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και μετά θα επιτρέπεται μόνο η προαναγγελία της αναστολής για το χρονικό διάστημα από εκείνη την ημέρα και μετά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι εργοδότες θα πρέπει να κάνουν τις προαναγγελίες για αυτές τις αναστολές τουλάχιστον μία μέρα πριν την έναρξή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.