ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα ρύθμιση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά

Εφάπαξ βοήθημα επανασύνδεσης το ηλεκτρικού ρεύματος για φτωχά νοικοκυριά

Νέα ρύθμιση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Με Κοινή Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, Κώστα Σκρέκα και Χρήστου Σταϊκούρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα επανασύνδεσης το ηλεκτρικού ρεύματος για φτωχά νοικοκυριά, όπου η ρευματοδότηση της πρώτης κατοικίας διεκόπει πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ και πρόκειται να καλύψει τις οφειλές για περίπου 2.000 νοικοκυριά.

Αναλυτικά παραδείγματα:

  • Για οφειλές έως 6.000 ευρώ το κράτος θα καλύψει το 100% του ποσού
  • Για οφειλές έως 6.000 – 9.000 ευρώ το κράτος θα καλύψει το 75% του ποσού
  • Για οφειλές έως 9.000 – 12.000 ευρώ το κράτος θα καλύψει το 50% του ποσού
  • Για οφειλές άνω των 12.000 ευρώ το κράτος θα καλύψει το 30% του ποσού

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις του στο Δήμο, όπου θα εξετάζονται από ειδική επιτροπή διαφόρων φορέων (Πρόνοια, ΔΕΔΔΗΕ, Πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος).

Τα κριτήρια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιτροπή θα εξετάσει το εκάστοτε αίτημα με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία που θα κατατεθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.