ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυθαίρετα: Αναστέλλεται μέχρι τέλη Οκτωβρίου η κατεδάφισή τους

Με τη ρύθμιση δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών νομιμοποίησης/τακτοποίησης

Αυθαίρετα: Αναστέλλεται μέχρι τέλη Οκτωβρίου η κατεδάφισή τους

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες Τρίτη στη Βουλή και συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων συμβάσεων, αναστέλλεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων που έχουν κατασκευαστεί σε αιγιαλό, παραλία ή όχθη, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης τους.

Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει τα εξής:

«Αναστέλλεται μέχρι την 31η.10.2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία σημειώνει πως έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν προς εκτέλεση, πρωτόκολλα κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.

Σημειώνει δε πως λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού «δεν έχει καταστεί δυνατή ή έχει καθυστερήσει η νομιμοποίηση/τακτοποίηση των εν λόγω έργων, με αποτέλεσμα να επίκεινται οι εκτελέσεις των πρωτοκόλλων στο άμεσο μέλλον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, με τη ρύθμιση δίδεται ο απαραίτητος χρόνος για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών νομιμοποίησης/τακτοποίησης έργων κάθε είδους που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού για τα οποία δεν υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.