Ο Δ. Αβραμόπουλος χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας

Ο Δ. Αβραμόπουλος χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας

Την επίτευξη συμφωνίας στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, χαιρέτισε, με δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι “η εξέλιξη αυτή, μετά από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα των δύο πλευρών να διευθετήσουν σημαντικές εκκρεμότητες, προς όφελος των λαών τους, οι οποίοι μπορούν πλέον να ατενίσουν την ένταξή τους στη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει, συνάμα, την προσήλωση των ηγεσιών τους στην ευρωπαϊκή προοπτική, την οποία η Ελλάδα στηρίζει σταθερά”.

 Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι “η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη” και επαναλαμβάνει ότι “θέση αρχής της Ελλάδας είναι ότι τα ανοικτά ζητήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από τη διπλωματία και το διάλογο, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και με σκοπό την επίτευξη βιώσιμων, αμοιβαία αποδεκτών λύσεων. Τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να διαιωνίζονται, ούτε μπορούν να εισάγονται ανεπίλυτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.   Η χθεσινή συμφωνία, εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών, “ανοίγει νέες προοπτικές και δυνατότητες, χαράζοντας το δρόμο για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον” και “για τον λόγο αυτό έχει την πλήρη στήριξη της Ελλάδας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.