ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τρόικα επιβάλει μέτρα ισοδύναμου τετελεσμένου

Η Τρόικα επιβάλει μέτρα ισοδύναμου τετελεσμένου

Μειώσεις σε ΦΠΑ και εστίαση καθώς και εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, περιλαμβάνονται στο το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέβαλε η Τρόικα, το οποίο όμως περιλαμβάνει ασφυκτικά μέτρα «ισοδύναμου τετελεσμένου» σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.   

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Τρόικα ναι μεν προκρίνει τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου αλλά απαιτεί να μειωθούν οι προσλήψεις- ανεξάρτητα από τις ανάγκες – εάν τα έσοδα που προβλέπεται να εισπραχθούν από φόρους δεν είναι τα αναμενόμενα.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρει επίσης ότι θα τεθεί υπό εξέταση το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ, ανάλογα με το αν υπάρχει υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Όσον αφορά το χαράτσι του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αυτό θα επιβληθεί για έναν ακόμα χρόνο και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο το 2014 που θα αποφέρει τα ίδια έσοδα στον προϋπολογισμό. 

Δηλαδή επιβεβαιώνεται ότι ο άδικος φόρος που επιβαρύνει δυσανάλογα εκατομμύρια νοικοκυριά και επιβλήθηκε με το χαρακτήρα «προσωρινού μέτρου», ήρθε για να μείνει και απλώς θα μετατραπεί η ονομασία του για τηρηθούν τα όποια προσχήματα.

Τέλος αναφέρεται ότι υπάρχουν προβλέψεις για «δράσεις ενίσχυσης του κοινωνικού ιστού», όπως η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε 100.000 μακροχρόνια ανασφάλιστους.

Φαίνεται όμως να μην συνειδητοποιούν ότι οι «δράσεις» της Τρόικα μόνο σε ενίσχυση του κοινωνικού ιστού δεν οδηγούν αλλά προκαλούν με μαθηματική ακρίβεια διάλυση και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.