ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πολυνομοσχέδιο φωτιά κατατίθεται στη Βουλή

Πολυνομοσχέδιο φωτιά κατατίθεται στη Βουλή

Στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή η κυβέρνηση, θα περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δισ. ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας -το πιθανότερο την Πέμπτη- ώστε να ψηφιστεί ώς την Κυριακή, δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή για τις εορτές του Πάσχα και πριν από το Eurogroup του Μαΐου.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου αφορούν:

Το θέμα του Δημοσίου, δηλαδή τις αποχωρήσεις, αλλά και τον κανόνα 1:1 σε ό,τι αφορά στις απολύσεις.

Τη συνέχιση και το 2013 της είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και της μείωσης του χαρατσιού κατά 15%.

Την υιοθέτηση νέου φόρου ακινήτων από το 2014.

Τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις.

Τις ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια.

Θέματα επέκτασης της απελευθέρωσης επαγγελμάτων, όπου περιλαμβάνεται και το ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές.

Τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Τη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και το πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί εγκαίρως, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η αρχή για τις δόσεις θα γίνει στις 29 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει το Euroworking Group, που αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τα 2,8 δισ. ευρώ (το τμήμα της δόσης που εκκρεμεί από το Δεκέμβριο του 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.