“Το 2014 καλύτερο για την Ελλάδα αν και εφ’όσον..”

“Το 2014 καλύτερο για την Ελλάδα αν και εφ’όσον..”

Σε άρθρο του Ηugo Dixon, αναλυτή του Reuters, γίνεται η εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει ακόμη τον κίνδυνο ολικής χρεοκοπίας, όμως έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει.

“Αν και η Ελλάδα βαδίζει στο σωστό μονοπάτι,  κινδυνεύει από αστάθμητους παράγοντες, όπως είναι μια νέα πολιτική κρίση, η αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και εξωτερικά προβλήματα”,  προειδοποιεί σε άρθρο του.

Ο αναλυτής εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι το 2013 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την οικονομία, το 2014 θα πρέπει να είναι καλύτερο.

Σύμφωνα με τον Dixon, στα θετικά νέα συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αποδίδει πολύ καλά.

Αν η Αθήνα παραμείνει ενός προγράμματος, υπάρχουν καλές πιθανότητες η ευρωζώνη να συμφωνήσει σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, μειώνοντας τα επιτόκια κι επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων, αναφέρει και τονίζει ότι το πρόβλημα είναι πως η πολιτική κατάσταση παραμένει εύθραυστη. Ακόμη κι αν  η τρικομματική κυβέρνηση αντέξει, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το αργότερο στις αρχές του 2015, σημειώνει ο ίδιος.

Υπογραμμίζει ότι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αν εκτιμήσει ότι μπορεί να τις κερδίσει. Ωστόσο μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία.

Πάντως ο Dixon σχολιάζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν προχωρά σε πάταξη των ολιγοπωλιακών πρακτικών, πιθανώς γιατί το κόμμα είναι είναι στενά συνδεδεμένο με κάποιους από τους ολιγάρχες της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.