ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανοιχτό το λιανεμπόριο και κάμψη στον δείκτη θετικότητας – Οι ειδικοί όμως δεν θέλουν ανοιχτό Πάσχα

Ανοιχτό το λιανεμπόριο και κάμψη στον δείκτη θετικότητας – Οι ειδικοί όμως δεν θέλουν ανοιχτό Πάσχα

«Ανάσα» δίνει η μείωση του δείκτη θετικότητας – και μάλιστα με αριθμό ρεκόρ σε τεστ: Συγκεκριμένα, σήμερα είχαμε 76000 τεστ , από τα οποία προέκυψαν 4033 κρούσματα , ενώ μία εβδομάδα πριν, στις 6 Απριλίου είχαν διενεργηθεί 75182 τεστ και είχαν καταγραφεί 4309 θετικά που σημαίνει ότι το άνοιγμα της πολύπαθης αγοράς δεν έχει καμία σύνδεση ουσιαστικά με τα κρούσματα (άραγε το ήξεραν στην κυβέρνηση όταν την σφράγιζαν επί μήνες με αποτέλεσμα τώρα να έχει υποστεί ουσιαστικά μια διάλυση;).

Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας – δηλαδή το ποσοστό των θετικών τεστ στο σύνολο εκείνων που διενεργήθηκαν – ήταν στο 5,73% την προηγούμενη Τρίτη, έχει μειωθεί σήμερα στο 5,30%.

Η πορεία των κρουσμάτων

Χθες, 12 Απριλίου, ήταν 1606, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 5 Απριλίου ήταν 1866

Στις 11 Απριλίου ήταν 1718, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 4 Απριλίου, ήταν 1955

Στις 10 Απριλίου ήταν 2801, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 3 Απριλίου, ήταν 3232

Στις 9 Απριλίου ήταν 2747, μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 2 Απριλίου, ήταν 3080

Στις 8 Απριλίου ήταν 3228, μια εβδομάδα νωρίτερα, την 1η Απριλίου, ήταν 3491

Στις 7 Απριλίου ήταν 3445, μια εβδομάδα νωρίτερα, την 31η Μαρτίου, ήταν 3616

«Είμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης πανελλαδικά και στην Αττική και σιγά σιγά και στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στην ΕΡΤ μετά από την ανακοίνωση του αριθμού των σημερινών κρουσμάτων ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στη μείωση του δείκτη θετικότητας και τόνισε ότι ενδεχομένως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να γίνεται πιο αισθητή η βελτίωση στους δείκτες.

Νωρίτερα, ο καθηγητής είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το Πάσχα ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε “να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι, να μην γκρεμίσουμε αυτό που θα έχουμε χτίσει έως τότε, να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.