ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αναδρομικά κληρονόμων: Έρχονται δύο νέες πληρωμές – Πότε θα σημειωθούν

Έχουν επιστραφεί 20,4 εκατ. ευρώ

Αναδρομικά κληρονόμων: Έρχονται δύο νέες πληρωμές – Πότε θα σημειωθούν

Ο e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα προχωρήσει σε δύο ακόμη έκτακτες πληρωμές για τα αναδρομικά κληρονόμων το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα να σημειωθεί πως επιστράφηκαν 20.403.789,13 ευρώ από μειώσεις συντάξεων της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Η καταβολή των ποσών πιστώθηκε στους λογαριασμούς που έχουν υποδείξει 5.467 κληρονόμοι χωρίς διαθήκη, που ελέγχθηκαν από την προηγούμενη πληρωμή και 24.084 κληρονόμοι με διαθήκη. Επιπλέον, καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά σε 1.910 κληρονόμους που διόρθωσαν τον ΙΒΑΝ.

Συνολικά, μαζί και με την τελευταία πληρωμή, έχουν πιστωθεί 75,5 εκατ. ευρώ σε 112.316 δικαιούχους κληρονόμους συνταξιούχων.

Οι νέες πληρωμές

Παράλληλα, αποστέλλονται στις τοπικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ 7.000 περιπτώσεις θανόντων που εμφανίζουν πολυπλοκότητα αναφορικά με το βαθμό συγγένειας ενός τουλάχιστον δικαιούχου και άλλες 6.384 περιπτώσεις θανόντων όπου οι κληρονόμοι έχουν δηλώσει αντικρουόμενα μεταξύ τους δικαιώματα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, για τις παραπάνω σύνθετες περιπτώσεις προγραμματίζονται δύο νέες έκτακτες πληρωμές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρώτη τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και η δεύτερη τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι, κατόπιν της αναγκαίας επεξεργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.