ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Απαλλαγή από το Τ.Α. για άτομα υπό το όριο φτώχειας;

Απαλλαγή από το Τ.Α.  για άτομα υπό το όριο φτώχειας;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί το όριο της φτώχειας που έχει ορίσει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ως κριτήριο για την απαλλαγή από το τέλος ακίνητων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρναρας. Τέτοια μεγαλοψυχία!

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου εξετάζεται το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί κατά το επόμενο διάστημα, έπειτα δηλαδή από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι το όριο της Eurostat κάτω από το οποίο υπάρχει «κίνδυνος φτώχειας» (at-risk-of-poverty threshold) ορίζεται στο 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος, μετά τις πληρωμές από την πλευρά του.

Βεβαίως οι εκτιμήσεις αυτές έχουν ξεπεραστεί προ πολλού στην Ελλάδα για χιλιάδες νοικοκυριά με την ανεργία να καλπάζει ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων έχει δει τις αποδοχές του να μειώνονται δραστικά ενώ αντιμετωπίζει υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο διευκρινίστηκε προβλέπεται Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών και για τα ακίνητα των οποίων η κατασκευή δεν έχει περατωθεί, αλλά έχουν ρεύμα.

Αναφερόμενος εξάλλου στη φορολόγηση των οικοδομών, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι εξαιρούνται αυτής όσες δεν έχουν ηλεκτροδότηση. Για το ΦΠΑ στην εστίαση, τόνισε ότι θα γίνει συζήτηση με την τρόικα τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος για το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 26 υπέρ και 15 κατά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.